Program


Szent Iván éjszakája a római lánnyal, Nemes Nagy Ágnessel – Várkert Irodalom

Szent Iván éjszakája a római lánnyal, Nemes Nagy Ágnessel – Várkert Irodalom

Szent Iván éjszakájához kapcsolódóan – egy egyszeri, különleges, szabadtéri előadáson – Itália szerelmesét, a boldog Nemes Nagy Ágnest idézzük meg felolvasószínházzal és koncerttel. Verseit neves színművészek adják elő, miközben Tóth Evelin (ének) és Kézdy Luca (hegedűművész) zenével varázsol minket az olasz fővárosba.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 21. péntek, 20:00

Nemes Nagy Ágnes a magyar irodalom egyik legfontosabb női hangja. Író, költő, gondolkodó, pedagógus. Az Újhold alapító tagja, a XX. század egyik legnagyobb tehetségű költője. Életének az alkotás volt a főszereplője, a versek írása, olvasása, tanítása, elemzése. Egy fontos helyszíne Budapest mellett Itália, Róma, ahol hosszabb időt töltött ösztöndíjjal. 1947/48 telén több hónapig a Római Magyar Akadémián lakott Csorba Győző, Weöres Sándor, Pilinszky János, Lengyel Balázs, Hantai Simon és Reigl Judit társaságában. Ezek a hónapok a szabadságot adták neki, megihlették, kinyitották számára a költői univerzumot. „Ami ott … történt, villámerejű volt. Olyan tetőpont-élmény volt, amelyet visszanézve boldogságnak tekinthet az ember.” - írta férje, Lengyel Balázs erről az időszakról.

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna 

Vendégek: Tóth Evelin, ének; Kézdy Luca, zenész, hegedűművész, Takács Katalin színművész, Adorjáni Bálint színművész

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel