Program


Szentivánéji álom

Szentivánéji álom

Seregi László / Felix Mendelssohn-Bartholdy
SZENTIVÁNÉJI ÁLOM
Balett három felvonásban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Seregi László Shakespeare egyik legismertebb vígjátéka nyomán, Felix Mendelssohn zenéjére álmodta balettszínpadra a Szentivánéji álmot. Az év legrövidebb éjszakája maga a szenvedély, zűrzavar és varázslat. Ezen az éjszakán – hát még egy vígjáték-koreográfiában - minden megtörténhet! A szerelmesek megcsalják jövendő párjukat, egy takács szamárrá változik, a tündérkirálynő beleszeret a szamárba, műkedvelő színielődásból sincs hiány, és minden jó, ha a vége jó: három pár fogad örök hűséget egymásnak. Egy szenvedélyes, szerelmes balettet nézve pedig ne lepődjünk meg, ha felhangzik a Nászinduló! A később Shakespeare-trilógiaként emlegetett darabok (Rómeó és Júlia, Szentivánéji álom, A makrancos Kata) mindegyike Seregi páratlan karakterábrázolásáról és táncdramaturgiai érzékéről tanúskodik. 1989-es koreográfiája mit sem vesztett aktualitásából, a művészet, a színház örök és megkérdőjelezhetetlen voltát hirdeti.

ALKOTÓK
Zeneszerző: Felix Mendelssohn Bartholdy
Koreográfus: Seregi László
A koreográfus asszisztense: Kaszás Ildikó
A zenét átdolgozta: Jármai Gyula
Az elektronikus zenét írta: Novák János
A dalokat felvételről énekli: Csányi Tamás
Libretto W. Shakespeare nyomán: Seregi László
Díszlettervező: Forray Gábor
Jelmeztervező: Vágó Nelly
Betanító balettmesterek: Pongor Ildikó, Solymosi Tamás
Próbavezető balettmesterek: Kohári István, Pongor Ildikó, Szirb György

SZEREPOSZTÁS
Karmester: Paul Connelly, Marsovszky Paul
Titánia: Beck Maria, Tanykpayeva Aliya
Oberon: Radziush Mikalai, Kekalo Iurii
Puck: Kerényi Miklós Dávid, Szegő András

 
 

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet alakító Molière a színpadon rosszul lesz, és még aznap meghal.

Ajánló


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

A magányos és mogorva öreg, illetve a fiatal lány története összeér: mindketten ragaszkodnak a világukhoz, nincs bennük vágy a szabadságra,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel