Program


SZERENÁD-EST - Dvořák, Farkas Róbert F/3.

SZERENÁD-EST - Dvořák, Farkas Róbert F/3.

Antonin Dvořák (1841-1904) több másik zeneszerzőhöz (pl. Brahms) hasonlóan könnyedebb fajsúlyú művekkel, szerenádokkal nyitotta meg zenekari műveinek sorát. Két fiatalkori szerenádja közül az elsőt vonós zenekarra írta, a Mozart korabeli szerenádok mintáját követve. A másodikban csak fúvós hangszereket és mély vonósokat alkalmaz és ebben a műben már a későbbi szláv táncokat előlegezi meg.  több

Aktuális előadások



MŰSOR

Dvořák: E-dúr szerenád vonószenekarra, op. 22
Dvořák: d-moll szerenád fúvósokra és mélyvonósokra, op. 44

VEZÉNYEL

Farkas Róbert
 
Antonin Dvořák (1841-1904) több másik zeneszerzőhöz (pl. Brahms) hasonlóan könnyedebb fajsúlyú művekkel, szerenádokkal nyitotta meg zenekari műveinek sorát. Két fiatalkori szerenádja közül az elsőt vonós zenekarra írta, a Mozart korabeli szerenádok mintáját követve. A másodikban csak fúvós hangszereket és mély vonósokat alkalmaz és ebben a műben már a későbbi szláv táncokat előlegezi meg. Dvořák későbbi, nagy műveinek (szimfóniák, operák) ismeretében örömmel fedezzük majd fel e két fiatalkori művében zeneszerzői stílusának sajátosságait, értékeit: a kimeríthetetlen dallamgazdagságot, formaérzéket, arányérzéket.

Farkas Róbert 2021 óta a MÁV Szimfonikusok vezető karmestere. Karmesteri tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneakadémián, majd Berlinben végezte, Németországban kezdte sikeres karmesteri pályáját is.

Ajánló


Kőszegi Imre mindig jó időben van. Decemberben tölti be 80. életévét. És persze zenésztársai mindig számíthatnak kifogástalan lüktetésű kíséretére. A…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A Müpa 2013 óta évente ismétlődő Világraszóló című koncertsorozata a cimbalom és a tárogató történetét és műfaji sokszínűségét mutatja be.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel