Program


Szergej Krilov és a Litván Kamarazenekar / Előhang 18:30

Szergej Krilov és a Litván Kamarazenekar / Előhang 18:30

A hangversenyéletben kialakult gyakorlat szerint, ha egy koncerten szólista is szerepel, többnyire csak egy számot, általában versenyművet játszik. Ez a hangverseny azonban egy lenyűgöző tudású virtuóz egyszerre tölti be a karmester és a szólista szerepét, s a műsor valamennyi számában hangszerrel a kezében lép pódiumra.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 2. kedd, 19:30

Ráadásul a műsor sem éppen szokványos. A magyar közönség által mindig lelkesen fogadott hegedűsfenomén, az 1970-ban Moszkvában született, de Olaszországban élő Szergej Krilov, Msztyiszlav Rosztropovics egykori kamarapartnere egyrészt csupa zenekari kíséretes szólódarabot játszik, másrészt műsorának minden száma a 20. és 21. század zeneszerzőitől származik. További különleges vonása az összeállításnak, hogy két olyan zeneszerző művei is szerepelnek benne, akiket a magyar közönség nem, vagy csak felületesen ismer. Arvydas Malcys (1957) Tejútja a litván kortárs zenéből nyújt ízelítőt, Pēteris Vasks (1946) hegedűversenye, a Távoli fény a lett kortárs zene képviseletében hangzik fel.
A balti zeneszerzés két újabb mesterének modern hangzatai után hagyományosabb vizekre evez szólista és zenekar: Bartók Béla remeke, a Román népi táncok a maga ízes ritmikájával és temperamentumos folklórdallamaival régi kedves ismerőse a magyar közönségnek. Leonard Bernstein öttételes Szerenádja, amely Platón Lakoma című dialógusa nyomán keletkezett, s a szerelem témáját boncolgatja, minden tételben a híres mű által felsorakoztatott személyeket jeleníti meg (némelyik tételben nem is egyet).
A Saulius Sondeckis által 1960-ban alapított Litván Kamarazenekar régóta gyümölcsöző kapcsolatot ápol Szergej Krilovval: a hegedűművész 2008 óta az együttes vezető karmestere.

Műsor:

Arvydas Malcys: Tejút - hegedűre és zenekarra
Pēteris Vasks: Hegedűverseny (Távoli fény)
Bartók: Román népi táncok, Sz. 68, BB 76
Bernstein: Szerenád hegedűre, zenekarra, hárfára és ütőkre

Ajánlatunk


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel