Program


Szétszakított szabályok - Beethoven 250 - Óbudai Danubia  Zenekar

Szétszakított szabályok - Beethoven 250 - Óbudai Danubia Zenekar

A "Szól a pálca" Beethoven 250' sorozat harmadik koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 29. szombat, 19:00

Szeptett

Meeresstille und glückliche Fahrt

Nagy fúga – vonósszenekari változat

Közreműködik |Tószegi Bernát – klarinét |Tekula Endre – kürt |Szilágyi Kristóf – fagott |Major Tamás – hegedű |Halmay Veronika – brácsa |Kurucz Krisztián – cselló |Mohácsi Norbert – bőgő |Új Liszt Ferenc Kamarakórus

Házigazda|Hámori Máté

A legnagyobb zeneszerzők puttonyában mindig lapul egy-két zavarba ejtő, akár enigmatikus vagy egyszerűen fatális tévedésnek tetsző mű is. Az őrület gyermekei ezek: miattuk lesz az életmű zseniálisan egyenetlen. Aztán idővel kiderül, hogy nem a mű a torz, hanem a perspektíva nem elég tágas, és a kor végül utoléri a messze előreszaladt alkotó fantáziát. Ilyenek a kései Beethoven-kvartettek, köztük is hegyként mered az égnek az op. 130-as, B-dúr darab, amelynek monumentális fúgáját nem is szokták az egyébként is terjedelmes vonósnégyessel együtt játszani. Mit látott a szerző, milyen vásznak és távlatok tárultak fel lelki fülei előtt? Erre keressük a választ Beethoven hagyománytisztelő Szeptettjét és két beskatulyázhatatlan mesterművét szembeállítva.

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel