Program


Aktuális előadások



A Szub/Verzió olyan dokumentumfilmeket mutat be, amelyek az emberek döntéseit vizsgálják, amikor arra törekszenek, hogy megváltoztassák a világot maguk körül. A társadalmi igazságtalansággal, politikai diszkriminációval vagy személyes kihívásokkal szembesülve milyen stratégiákat választunk – megdermedünk, elmenekülünk vagy cselekszünk a változás érdekében? Három megható film a világ különböző tájairól válaszokat keres e kérdésekre.

Az orosz-ukrán háború eszkalálódásával a 38 és 73 év közötti nőkből álló "Nice Ladies" cheerleader csapat látszólag megbonthatatlan kötelékét kihívás éri. Lehetetlen döntések előtt állnak az anyaország és a nagymamaság, a maradás és a távozás között. A csapat egyik kulcsembere, Sveta, a családjával Hollandiába menekül, míg a csapatkapitány Valia és az edző Nadia a többszörösen bombázott Harkivban maradnak. Az egymástól elszakított nők megpróbálják tartani a kapcsolatot, hogy a terror, a szívfájdalom és a túlélők bűntudatának gyötrelmei közepette megőrizzék a józan eszüket. Vajon sikerül-e megküzdeniük a társadalmi elvárásokkal, a nehéz gazdasági helyzettel, az ageizmussal és újra megtalálni egymással a közös hangot a háború okozta sebeken keresztül?

A filmek angol nyelven, magyar és angol felirattal kerülnek vetítésre.

Helyfoglalás érkezési sorrendben. Meleg ruházat, pléd és párna hozatala ajánlott.

A vetítések a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Verzió Dokumentumfilm Fesztivál és a Budapest Film Zrt. együttműködésével valósulnak meg.

Ajánló


Will Sawyer legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will…

Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

Két negyvenes páros Kálmán névnapját készül ünnepelni, de az egyre sűrűsödő koccintások mentén gyorsan felsejlenek a már nehezen titkolható párkapcsolati…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel