Program


Takács Zsuzsa-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Takács Zsuzsa-est / LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában

Nem mindennapi élményt ígér a vele való találkozás verseinek legautentikusabb tolmácsolója, Molnár Piroska, valamint a zenei közreműködő Szemző Tibor társaságában.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 28. hétfő, 20:00

2019. október 28. hétfő
20:00 — 22:00

Az idei Aegon-díjas Takács Zsuzsa kortárs irodalmunk tüneményes jelensége: azok közé tartozik, akik nélkül szegényebb lenne a világ. Személyiségében és művészetében a női lélek finom rezdüléseit az intellektus önkontrollja, tág távlatokat felölelő képzeletvilágát a műgond, a lecsiszolt forma fegyelme keresztezi. Napjaink magyar irodalmának egyik magaslati pontját jelentő költészete az 1970-es első kötet (Némajáték) óta folyamatosan gazdagodva olyan szólamot mélyít el kötetről kötetre, mely végtelenül letisztult, takarékos, mégis rendkívül erős teherbírású nyelven hoz felszínre mélyen megszenvedett, súlyos jelentéstartalmakat. Takács Zsuzsa A Vak Remény című, tavaly megjelent, grandiózus kötetében összefoglalt lírája attól egyedülálló, társtalan és magával ragadó, hogy megejtő személyességével úgy szólítja és érinti meg mélyen az olvasót, hogy nem hagyja magára, hanem a magány, az elveszettség mögötti erkölcsi tartás megtartó erejére is rámutat. Költészete ilyenformán nem csupán „gyönyörködtet”, hanem felkavar és meg is nyugtat: higgadt drámaisága kapaszkodót nyújt, élni segít.
Nem mindennapi élményt ígér a vele való találkozás verseinek legautentikusabb tolmácsolója, Molnár Piroska, valamint a zenei közreműködő Szemző Tibor társaságában.


Közreműködők:
Molnár Piroska, Szemző Tibor

műsorvezető, házigazda    Németh Gábor
rendező    Balog József
sorozatszerkesztő    Keresztury Tibor

Ajánlatunk


A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel