Program


Terike & Irén
5

Terike & Irén

KV Társulat: Terike & Irén
budapesti road movie
Kortárs magyar ősbemutató a Mozsár Műhely támogatásával

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 15. vasárnap, 19:30

A darabot megtörtént eset ihlette: 2016 augusztusában két idősödő hölgy magát NAV ellenőrnek álcázva próbált póthajhoz jutni egy belvárosi fodrászszalonban.
   
A valós tényeken alapuló, fiktív előadás K. Ágostonné Irén (67) és Sz. Endréné Terike (55) kétségbeesett próbálkozásán keresztül látleletet ad a mai Magyarországról, a nők helyzetéről, ugyanakkor a női nem univerzális vágyairól, a kis- és nagyszerűség kontrasztjában rejlő humor maximális kihasználásával.  Az előadás egy budapesti road movie; miközben végigszáguldunk Terikéékkel a mai Budapesten, megpróbáljuk megérteni, mi vezetett el ehhez az abszurd bűncselekményhez. A történet több klasszikus toposz parafrázisára ad lehetőséget: két különböző karakterű hős találkozása, összecsiszolódása a közös cél érdekében, harc a mágikus hatalomért, a titkos kincs megszerzése, majd a megszerzés után a revans, a sérelmek megtorlása, az igazságtétel. Ezek akár egy népmese, akár egy görög tragédia motívumai is lehetnének, jelen esetben a fő különbség csupán annyi, hogy hőseink nem nagyszerű férfiak, nem a „legkisebb, legokosabb fiúk”, nem is félistenek, hanem két idősödő nő a mai magyar társadalom szürke, átlagszinten tengődő rétegéből, a többre vágyó reménytelenségből.

A történet egyszerre szövevényes, szürreálisan mulatságos és rendkívül drámai; azt mutatja be, mi vitt rá két tisztességes, javakorabeli nőt 2016-ban, Magyarországon egy látszólag értelmetlen, törvénybe ütköző cselekedetre. Az előadásban Irén egy középiskolai igazgató jobb napokat látott gyermektelen özvegye, Terike pedig jól karbantartott nagymama, aki próbál állást szerezni, hogy anyagilag segítse a családját, és megvalósítsa önmagát. Monológjaik metszően ironikus humorú vallomások valódi magányról és kiszolgáltatottságról.   

Az idén tíz éves KV Társulat művészi koncepcióját a női látás- és gondolkodásmód, női témák fókuszba állítása, tabutémák feldolgozása jellemzi, sajátos női iróniával.

Író: Markó Róbert és a KV Társulat
Rendező: Markó Róbert
Dramaturg: Enyedi Éva
Szereplők: Markó-Valentyik Anna, Némedi Árpád, Száger Zsuzsanna, Urbanovits Krisztina
Díszlet-jelmez: Michac Gábor
Zenei vezető: Némedi Árpád


Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel