Program


The King’s Singers - Wonderland / Csodaország – lemezbemutató koncert

The King’s Singers - Wonderland / Csodaország – lemezbemutató koncert

The King’s Singers. Amit nyújtanak, mindig igazi csoda, ám most még ehhez képest is különleges csemegét kínálnak a Müpa közönségének: Wonderland című új CD-jük világpremierjét - hiszen a lemez közvetlenül a budapesti koncert előtt jelenik meg -, amellyel egyszersmind a száz esztendeje született Ligeti György művészete előtt is tisztelegnek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 7. szombat, 19:30

The King’s Singers - Wonderland
Csodaország – lemezbemutató koncert

Műsor:
Milligan-Langford: Alice in Wonderland
Ligeti: Nonszensz madrigálok - I. Two Dreams and Little Bat
R. Strauss: Három férfikar, TrV 270 - II. Traumlicht
Ligeti: Nonszensz madrigálok - II. Cuckoo in the Pear-Tree
Janequin: Le Chant des Oiseaux
Ligeti: Nonszensz madrigálok - III. The Alphabet
Tallis: The Lamentations of Jeremiah
Ligeti: Nonszensz madrigálok - IV. Flying Robert
Schubert: Flucht, D. 825b
Ligeti: Nonszensz madrigálok - V. The Lobster Quadrille
Ravel: Trois Chansons - III. Ronde
Ligeti: Nonszensz madrigálok - VI. A Long, Sad Tale
Martland: Poor Roger
     
Könnyűzenei feldolgozások, Disney-filmzenék

Csodaország: aki hallotta már a The King's Singers koncertjeit, tudja merre van, hiszen az ötvenöt éve alapított vokális szextett az évtizedek során lezajlott számtalan tagcsere ellenére mindmáig megőrizte előadásmódjának sokszínű frissességét és maximalista igényességét. Amit nyújtanak, mindig igazi csoda, ám most még ehhez képest is különleges csemegét kínálnak a Müpa közönségének: Wonderland című új CD-jük világpremierjét - hiszen a lemez közvetlenül a budapesti koncert előtt jelenik meg -, amellyel egyszersmind a száz esztendeje született Ligeti György művészete előtt is tisztelegnek.

„Első találkozásunk a nagy magyar zeneszerzővel, Ligeti Györggyel a Berlini Filharmóniában volt az általa nekünk komponált Nonszensz madrigálok első előadása előtti estén. Varsóból egésznapos utazást követően, rendkívül fáradtan érkeztünk meg Berlinbe. […] A szállodából egyenesen a próbaterembe siettünk, hogy próbáljunk a nagy emberrel - ráadásul elkéstünk! -, és a várakozástól izgatottan léptünk a terembe. Ő már éppen távozni készült, mert azt hitte, nem jövünk el. Mielőtt bocsánatot kérhettünk volna, így szólt: »Mennyire szeretem a The Beatles Connection című albumotokat! Mondjátok, melyiktek utánozza Louis Armstrongot a Honey Pie-ban?«” Így emlékezik a The King's Singers arra a Ligetire, akinek Lewis Carroll- és gyermekvers-megzenésítésekből álló Nonszensz madrigáljairól az együttes nemrég különleges felvételt készített, minden tétel mellé egy-egy másik művet állítva kontrasztként és kommentárként - Richard Strauss, Tallis, Janequin, Schubert, Ravel és Martland egy-egy tételét. Műsoruk második részében repertoárjuk elmaradhatatlan könnyűzenei feldolgozásaiból hallunk, ezúttal különös hangsúlyt helyezve a Walt Disney-filmek betétdalainak feldolgozásaira.

The King's Singers:
kontratenor - Patrick Dunachie, Edward Button
tenor - Julian Gregory
bariton - Christopher Bruerton, Nick Ashby
basszus - Jonathan Howard

Rendező: Müpa

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel