Program


"Tiszta volt, mint egy könnycsepp" - Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt díjas zongoraművész CHOPIN estj

"Tiszta volt, mint egy könnycsepp" - Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt díjas zongoraművész CHOPIN estj

Legyünk a hangversenyteremben közös élvezői ennek a „Tiszta volt, mint egy könnycsepp” című romantikus estnek!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 3. vasárnap, 18:00

"Tiszta volt, mint egy könnycsepp"

Műsor:
f-moll ballada, op. 52 ; Desz-dúr „esőcsepp” prelűd, A-dúr prelűd, c-moll prelűd, Asz-dúr prelűd op. 28 , cisz-moll „Fantaisie”- impromptu, op. posth. ; h-moll keringő, op. 69 ; Gesz-dúr keringő, op. 70 ; g-moll ballada, op. 23  - szünet -  cisz-moll polonéz, op. 26 ; A-dúr polonéz, op. 40 ; Asz-dúr „Hárfa”- etűd, op. 25, E-dúr és c-moll „Forradalmi” – etűdök, op. 10 ; h-moll szonáta, op. 58

Hívogató Chopin estre: Vajon miért látogatják oly sokan visszatérően Hegedűs Endre zongoraművész előadásait, akinek pályája 47 éve alatt csak Budapesten több mint 190 alkalommal volt mindig nagy sikerrel visszhangzó koncertje a Müpa Nemzeti Hangversenyteremében, a Zeneakadémia nagytermében és a Vigadó dísztermében. 3800 fellépés jelzi művészi útját itthon és külföldön. A titok abban van, amit ő maga a Szépség szolgálatának nevez. Szeretettel osztja meg azt a túláradó örömöt közönségével, ami nála „túlcsordul” – mint mondja, nem tarthatja meg magának, s megosztva lesz az élmény igazán teljes.  A műsor nála mindig hosszas válogatás eredménye, s kell egy szép gondolat, amelyre felfűzhetők az est darabjai. A mesterművek végtelen sorából szíve szerint kiválasztott és lelkesedéssel-lángolással megosztani kívánt program bizton megtalálja az utat a hallgatók szívéhez. Chopin soha nem írt le egyetlen egy szürke hangot sem. Szenvedélyes lelke kompozícióiban a fiatalság erejét és életörömét sugározza. Melankolikus kompozíciói is vígasztalnak: oly érzékeny őszinteségükkel gyógyítóan érintik meg az előadók és a hallgatók szívét. Korábbi műveiben a fiatal, épphogy húszas éveit kezdő zongorista bátran lép ki a világ elé: ide figyeljetek emberek, én így tudok zongorázni! Ám még a soha nem hallott virtuozitású, briliánsként csillogó darabjai sem öncélúak: Chopin muzsikája arról ad hírt, ami szavakkal kifejezhetetlen. A nemes lélek szól az élet szépségéről, mélységről és magasságról. Örökzöld melódiái erőt, biztatást adnak létünk teljes szívvel és örömben való megéléséhez… Legyünk a hangversenyteremben közös élvezői ennek a „Tiszta volt, mint egy könnycsepp” című romantikus estnek!     Hegedűs Endre  

Rövid életrajz:
Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a hazai és a nemzetközi zenei élet ismert és elismert képviselője. Pályája 40 évet ölel át, több mint 3600 hangversenyen lépett fel, 42 CD és 6 DVD albumot jelentettek meg hazai és külföldi lemezcégek Hegedűs Endre játéká­val. A Hungarotonnál megjelent Bellini-Liszt összes operafantáziáit tartalmazó albuma elnyerte a Liszt Ferenc Társaság Nemzetközi Liszt Hanglemez Nagydíját. Televíziós koncertfilmjeinek teljes hossza meghaladja a 35 órát. 20 nemzetközi zongoraverseny résztvevője volt, összesen 10 díjat nyert, többek közt Milánóban, Sydneyben és Budapesten. A Zeneakadémia nagytermének színpadán több mint 100-szor, a Müpa Nemzeti Hangversenytermében 16-szor volt egész estét betöltő önálló hangversenye. 14 elismerésben részesült Magyarországon, me­lyek közül a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Köztársasági Érdemérem Lovagkeresztje, a Bu­dapestért-díj és a 2014. márciusában kapott Kossuth-díj a legkiemelkedőbbek. Négy kontinens hallhatta játékát, Európa számtalan városa mellett Ausztráliában adott koncertsorozatokat, ismételt visszahívásokkal. Japánban eddig 83-szor, az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában 27 alkalommal vett részt koncert- és tanítási tur­nékon. Szólókoncertjei mellett számos nemzetközileg elismert zenekarral és szólistával működött együtt szerte a világon. Feleségével, Hegedűs Katalin zongoraművésszel rendszeresen lépnek fel zongora 4 kezes műsorokkal.

A hangverseny rendezői:
a Liszt Ferenc Kulturális Központ, a Stúdió Liszt Zeneművészeti Kft. és a Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ajánló


Urbán András: A hallgatás poétikája a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház vendégjátéka a Kultúrbrigád szervezésében

Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel