Program


Aktuális előadásokHändel: La resurrezione

 

Egy angyal: Paola Valentina Molinari 

Mária Magdolna: Yetzabel Arias Fernandez

Mária, Kleofás felesége: Chiara Brunello

Szent János: Tilman Lichdi

Lucifer: Renato Dolcini

 

A világhírű Amsterdam Baroque Orchestra 2019-ben ünnepelte alapításának 40. évfordulóját. A Budapesti Tavaszi Fesztiválra az együttes és alapító karmestere Händel itáliai korszakának egyik legnagyszerűbb kompozíciójával, a Feltámadás című oratóriummal érkezik, a hangverseny a húsvéti ünnepek kiemelkedő művészi eseményének ígérkezik.

A holland csembaló- és orgonaművész, zenetudós és karmester, Ton Koopman immár négy évtizede a historikus zene egyik meghatározó alakja. Huszonöt éves volt, amikor életre hívta az Amsterdam Baroque Orchestrát. Az együttes repertoárjának centrumában Johann Sebastian Bach életműve állt. A hamarosan a legrangosabb régi hangszeres zenekarok között jegyzett formációval Koopman a legfontosabb európai és tengerentúli koncerttermek visszatérő vendége lett.

1994-ben fogott neki kivételesen ambiciózus hanglemez-vállalkozásának: felvette Bach valamennyi egyházi és világi kantátáját, majd Bach egyik jelentős elődjének, Dieterich Buxtehude műveinek összkiadását indította el. Koopman előadóművészi és zenetörténészi munkáját számos díjjal ismerték el, 2006-ban Lipcse város Bach-díját, 2012-ben Lübeck Buxtehude-díját nyerte el. Lemezfelvételeit a legrangosabb szakmai lapok tüntették ki, 2017-ben pedig az Edison Classical Award díjazottja volt.

A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Müpa szervezésében valósul meg.

Ajánló


Lovasi András szólóest - egy szál gitárral. Kispál és a Borz, Kiscsillag és…

LEGYEN ÚGY! - DÉS LÁSZLÓ KONCERTJE Vendég: Szinetár Dóra

Mozart öt teljes hegedűversenye hangzik el David Grimal hegedűművész és az Anima Musicae…

Készítette: NeoSoft
Fel