Program


Tóth Vera: Mennyit Ér Egy Nő

Tóth Vera: Mennyit Ér Egy Nő

Olyan dalokat mutatunk be időrendi sorrendben, amelyeknek előadói híres énekesnők voltak, akik sokat tettek a nők érvényesüléséért, akik a zenén keresztül egyfajta feminista mozgalmat indítottak a döntően férfiak uralta zeneiparban. Egyre több tehetséges női énekes szerzett hírnevet, kezdve a nehéz sorsú fekete nőktől a mai világhírű sztárokig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 6. péntek, 19:00

TÓTH VERA KONCERT

„Mennyit ér egy nő” A koncert kimeríthetetlen témája a NŐ.

Olyan dalokat mutatunk be időrendi sorrendben, amelyeknek előadói híres énekesnők voltak, akik sokat tettek a nők érvényesüléséért, akik a zenén keresztül egyfajta feminista mozgalmat indítottak a döntően férfiak uralta zeneiparban. Egyre több tehetséges női énekes szerzett hírnevet, kezdve a nehéz sorsú fekete nőktől a mai világhírű sztárokig. A koncert műsorának felépítése ezt mutatja be: kezd-ve Billie Holiday „Strange Fruit“ c. dalával, aki a rasszista megnyilvánulások ellen harcolt a 20. század elején. Magyarországon a második világháború idején Karády Katalin a magyar nők szimbólumává vált, megszólaltatjuk híres dalát, a „Hamvadó cigarettavég”-et. Az igazi áttörést és hírnevet Amerikában Ella Fitzgerald hozta, az egész világ csodálta és elismerést szerzett a nőknek. Az új kor nagy változást hozott a zenében, megjelent a popzene Amerikában és az egész világon, legismertebb képviselője Aretha Franklin, Magyarországon pedig Cserháti Zsuzsa, a popgeneráció ikonikus alakja volt. Majd megérkeztünk napjaink legismertebb előadójához, Beyoncéhoz, a mai kor leghíresebb feministájához. A koncerten Magyarország legsokoldalúbb és legtehetségesebb énekesnője, Tóth Vera tolmácsolásában hallgathatjuk meg a világhírű énekesnők legsikeresebb dalait.

A műsorban közreműködik a Don Lázi Swingtet.

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel