Program


Tromba Veneziana - Boldoczki Gábor és a Wroclaw Baroque Orchestra / Prelúdium 18:00 / RÉGIZENE FESZT

Tromba Veneziana - Boldoczki Gábor és a Wroclaw Baroque Orchestra / Prelúdium 18:00 / RÉGIZENE FESZT

Velencei trombita. A cím magáért beszél: egy hangverseny, amelyen mindvégig itáliai zenét hallunk a 18. századból, a legtöbbet Vivalditól, más műveket kortársai - Dall'Abaco, Albinoni, Manfredini, Torelli - műhelyéből.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 24. péntek, 19:30

Visszatérő élményünk a legfürgébb játékra alkalmas, legfényesebb tónusú rézfúvós hangja: három trombitaverseny is megszólal a koncerten. A szólista a magyar zeneélet nemzetközi hírű büszkesége, a világklasszis Boldoczki Gábor, az évad művésze a Müpában, társai pedig a másfél évtizede alapított, nagyszerű lengyel historikus együttes, a Wrocław Baroque Orchestra muzsikusai.

Ünnep, izgalom, fény: Velence ezt jelenti annak, aki valaha is magába szívta alkonyatkor, a leáldozó nap sugarában állva a lagúnák illatát. Ünnep, izgalom, fény -nem ugyanezeket jelenti mindannyiunk számára a trombita csodálatos hangja is? Boldoczki Gábor ezen az egyszerű, de rendkívül nehéz hangszeren játszik, de nem ám akárhogyan: ő korunk egyik legjobb trombitása. Sikereit felsorolni is nehéz. 2004-ben ő volt a világon a legelső trombitás, aki szólistaként lépett fel a Salzburgi Ünnepi Játékokon. Olyan termekben vendégszerepel, mint a bécsi Musikverein, a berlini Filharmónia, a párizsi Salle Gaveau vagy Théâtre des Champs-Elysées. Olyan művészekkel lépett fel, mint a Gidon Kremer vezette Kremerata Baltica vagy a Lawrence Foster vezényletével játszó Gulbenkian Zenekar. Több rangos hazai és nemzetközi díj birtokosa. A Tromba Veneziana koncertprogram előzménye a művész azonos című lemeze. Az Andrzej Kosendiak által alapított Wrocław Baroque Orchestra nagy sikerű hangversenyeket ad hazájában és külföldön, olyan karmesterekkel működve együtt, mint Philippe Herreweghe, Giovanni Antonini, Jaap ter Linden vagy Paul McCreesh.

A koncertet 18 órai kezdettel, Prelúdium címmel műismertető előadás előzi meg. A programon a koncertre jeggyel rendelkezők vehetnek részt, de a részvétel előzetes regisztrációt igényel a Müpa honlapján. A regisztráció részleteiről a koncert előtti hetekben a honlapon tájékozódhatnak.

Műsor:

Dall'Abaco: D-dúr versenymű több hangszerre, op. 5, No. 6
Vivaldi: A-dúr versenymű oboára, hegedűre, vonósokra és basso continuóra, RV 548 (trombitaátirat) Vivaldi: g-moll versenymű vonósokra, RV 157
Vivaldi: D-dúr versenymű hegedűre, vonósokra és basso continuóra, RV 230 (trombitaátirat)
Albinoni: II. (C-dúr) szonáta, op. 2, No. 3
Manfredini: g-moll concerto grosso, op. 3, No. 10
Torelli: D-dúr versenymű trombitára, vonósokra és basso continuóra

Művészeti vezető, cselló:  Jarosław Thiel

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés,…

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel