Program


Újcirkusz - Kalle Nio (FI): Zöld
6

Újcirkusz - Kalle Nio (FI): Zöld

Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin Peaks vörös függönyeire!). A The Green egy lenyűgöző előadás, meghökkentő és felforgató látványelemekkel, valahol a cirkusz, színház és az újmágia mezsgyéjén.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 13. szombat, 20:00

Kalle Nio (FI): Zöld 12+
FLANDERS - 50'
Az előadás kerekesszékkel látogatható

„Jobb, mint David Lynch.”
Helsingin Sanomat

Adott egy zöld színpad és egy függöny, az utóbbi mintha önálló akarattal rendelkezne. Mindez együttesen kel életre, Nio pedig teremt és uralkodik, de vajon nem hatalmasodnak-e el felette teremtményei? Tudjuk-e uralni amit létrehoztunk?

Kalle Nio harmadszorra lép a Trafó színpadára 2020 őszén: utoljára a Búcsú című előadással kápráztatta el a közönséget. Míg ott egy pár eltávolodásának és szakításának pillanati elevenednek meg a különböző trükkök és vizuális effektek segítségével, addig itt az előadás főszereplője maga a színpad. Ez az állandó változásban létező köztes tér, a lehetőségek végtelen tárháza, ahol bármi megtörténhet, ám közben minden csupán játék és semmi sem valós. Vagy mégis?

Rejtélyesség, egyfajta bizsergető idegenség és misztikum hatja át az előadást, bizonyos formáival és hangulatával Lynchet idézve(ki ne emlékezne a Twin Peaks vörös függönyeire!). A The Green egy lenyűgöző előadás, meghökkentő és felforgató látványelemekkel, valahol a cirkusz, színház és az újmágia mezsgyéjén.
 
Vizuálisan erős produkció, amely a színpadi varázslatot, vetítést, a filmszerű zenei hangzást és látványt használja kifejezési eszközként. Az előadás ötvözi a mai technológiát a klasszikus bűvésztrükökkel, melyek lélegzetelállító elegyet alkotnak, és még sokáig kísértenek a nézők fejében.
A 2002-ben Kalle Nio – aki az egyik legismertebb finn illuzionista és képzőművész - által alapított WHS csapata a legkülönbözőbb bűvésztrükkökkel ötvözi a historikus elemeket és kortárs videóművészetet. Darabjaikban az újcirkusz modern, független és folyamatosan változó kifejezésmód, amely jól keveredik más művészeti formákkal. A csapat több mint harminc országban lépett színpadra, és szerepelt nagy sikerrel.

Rendező&előadó: Kalle Nio
Tervezés: Kalle Nio & csapata
Világítás és vizuális design: Kalle Nio & Johannes Hallikas
Hang tervezés: Janne Masalin & Kalle Nio
Videó: Kalle Nio
Technikai és művészeti tanácsadó: Jouni Ihalainen
Fotók: Tom Hakala
Énekhang: Tuuli Lindeberg
Forgatókönyv-konzultánst: Silvia Hosseini
Produkció: WHS

Koproducerek: São Luiz Teatro Municipal, Helsinki Festival, Oulu Theatre
Az előadást támogatták és bemutatták: The Finnish Cultural Foundation, Samuel Huber Art Foundation,
Kumu Art Museum, Silence Festival, Subcase, Arts Promotion Centre Finland, Cirko – Centre for New Circus

Ajánlatunk


Mi a közös egy régiségkereskedőben, egy képviselő feleségében és két fodrászban? Legyenek szemtanúi egy gyilkossági nyomozásnak és az est végére mindenre fény derül, amennyiben aktív részvevői lesznek a bűnügy megoldásának.

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel