Program


Utazás a szempillám mögött

Utazás a szempillám mögött

Egy magányos kisfiú, Lackó, elgurult üveggolyóját hiába keresve, elalszik. Elgurult golyójátéka álmában is gurul, keresi és közben sok mindennel találkozik. Álmában különös lények szólítják meg, szobája tárgyai szokatlan alakot öltenek, nyílnak, dőlnek, felemelkednek, átlátszanak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 13. szombat, 10:30

Utazása során találkozik   szófacsaró Seregélyekkel, az izgő-mozgó-éneklő Nyulakkal, a Sherlock Holmes-t idéző, kiérdemesült Sánta Kutyával, a Hangutánzó Bagollyal, a csupa ideg Pukkancs Egérrel és a titokzatos Keresztes Pókkal, mely figurák a természeti világot ötvözik mulatságos és költői módon az emberi természet esendő, ám mégis szerethető tulajdonságaival.
Hősünket egy hűséges kísérő, a Hangya kíséri, akinek szeretete, tiszta barátsága, önfeláldozása katartikus szituációkba helyezi Lackót.

Végül a megtalált üveggolyó örök barátokat szerez, akik ugyan csak az álomban elérhetők, de létezésük a valóságot teszik elviselhetőbbé, teljesebb emberré formálva a kisfiút.

Csukás István: Utazás a szempillám mögött - zenés mesejáték két részben
A Zichy Színműhely előadása

Szereposztás:
Lackó........................................................ Rubóczki Márkó 
Anya/Hangya............................................ Bacsa Ildikó / Gosztola Adél 
Gomba/Kálmán bácsi/Sánta kutya........... Tarján Péter 
Seregélyek/Nyulak/Vakondokok............... Koltai Vivien / Czégé Dóra, Makofka Blanka, Bartus Marcell
Pók/Pukkancs egér................................... Maday Gábor

Az előadásban közreműködik: aTalamba Ütőegyüttes

Zeneszerző/Zenei vezető: Szitha Miklós 
Jelmez: Papp Janó 
Koreográfus: Cservenák Szilvia 
Operatőr: László Péter 
Smink: Borsányi László
Szcenikus: Harmati István 
Hang- és fénytechnika: Kiss Tibor 
Rendező/Dramaturg: Dolmány Attila
Producer: Zichy Gabriella

5 éves kortól ajánljuk
Az előadás hossza 100 perc két részben

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Ajánló


Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel