Program


Várjon Dénes és a Gringolts Quartet - Négyszer négyes plusz egy 2022

Várjon Dénes és a Gringolts Quartet - Négyszer négyes plusz egy 2022

Szokták mondani, hogy a zene nem ismer határokat. Hogy a zene univerzális nyelv. Várjon Dénes a bizonyíték rá, hogy ez mind igaz. A legnevesebb külföldi kamarazene fesztiválokon megforduló Kossuth-díjas zongoraművész megszámlálhatatlanul sok ország kiváló zenészeivel kamarázott már.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 21. kedd, 19:30

Veress: 1. vonósnégyes

Dvořák: 5. (f-moll) vonósnégyes, op. 9
SZÜNET
Bartók: Zongoraötös, BB 33

Várjon Dénes (zongora)
Gringolc Kvartett: Ilja Gringolc, Anahit Kurtikyan (hegedű), Silvia Simionescu (brácsa), Claudius Herrmann (cselló)

Szokták mondani, hogy a zene nem ismer határokat. Hogy a zene univerzális nyelv. Várjon Dénes a bizonyíték rá, hogy ez mind igaz. A legnevesebb külföldi kamarazene fesztiválokon megforduló Kossuth-díjas zongoraművész megszámlálhatatlanul sok ország kiváló zenészeivel kamarázott már. Az évek alatt kialakult barátságok eredménye ez a koncert is, ahol a Gringolc Quartet lesz a partnere. A 2008-ban alakult, svájci székhelyű vonósnégyes orosz, román, örmény és német tagokból áll. A műsor ugyancsak – nemzeti és zenei – határokon átívelő, hiszen a 30 éve elhunyt, élete végét Svájcban töltő Veress Sándor ifjúkori, a magyar népzenéből merítő 1. vonósnégyesével indul, a csehek nemzeti szerzője, Antonín Dvořák kvartettjével folytatódik és a romantikus zenét komponáló ifjú Bartók művével ér véget.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

 

Ajánlatunk


Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Ajánló


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel