Program


Várjon Dénes (zongora) és a Concerto Budapest • 2.2 / BARTÓK TAVASZ 2022

Várjon Dénes (zongora) és a Concerto Budapest • 2.2 / BARTÓK TAVASZ 2022

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 12. kedd, 19:30

Bartók: Magyar képek, Sz. 97, BB 103

Bartók: 2. zongoraverseny, Sz. 95, BB 101

Beethoven: 3. (Esz-dúr) szimfónia, op. 55 („Eroica”)

 

Vezényel: Keller András

 

A Várjon Dénes, Keller András és a Concerto Budapest hangversenyének nyitányaként felcsendülő Magyar képek című zenekari darabban Bartók korábban írt zongoraműveinek tételeiből válogatott – olyan emblematikus műveket is feldolgozott, mint az Este a székelyeknél vagy a Kicsit ázottan –, az így kialakított ciklusban pedig a rá különösen jellemző formaalkotó szimmetriaelvre, az úgynevezett hídformára ismerhetünk rá.

Az Eroica-szimfónia nemcsak a beethoveni életmű, hanem a 19. század zenetörténete szempontjából is kulcsdarab, máig alapvető módon határozza meg mindazt, amit zenei formálásnak, zenei logikának, zeneszerzői munkának, összességében zenében való gondolkodásnak tekintünk. „Ifjúkoromban – emlékezett vissza Bartók 1927-ben – nem annyira Bach vagy Mozart stílusa volt a szépségeszményem, mint inkább a Beethovené.” Két évvel korábban pedig egy Kosztolányi Dezsőnek adott interjúban Beethoven 3. szimfóniájára is kitérve megjegyzi: „az Eroicát ma is úgy élvezem, mint annakelőtte”.

A koncert a Bartók Tavasz keretében a Zeneakadémiával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Ajánlatunk


A film alapján készült musical Woody Allen saját átirata – a swing-korszak fantasztikus slágereivel. Magyarországi ősbemutató.

Egy pszichológus várószobájában összegyűlik hat ember. Kiderül, hogy mind egyszerre kaptak időpontot a neves szaktekintélyhez, aki késik. A hosszas várakozás alatt a páciensek beszédbe elegyednek egymással, előkerül egy Monopoly és spontán csoportterápia szerveződik..

Második magyarországi koncertjén Tigran 2020 augusztusban megjelent The Call Within című albumát mutatja be triójával. A személyes hangvételű, intenzív, energikus lemez országa múltjába, valamint képzeletbeli világokba kalauzol.

Ajánló


Egyéni sorsok, kisebb-nagyobb magánéleti krízisek, elmúló és fellángoló szerelmek egy helyszínen - ennek a kicsi bárnak a színpadán. Igazi világslágerek…

Gigászok találkozása! Enrique Iglesias koncert az MVM Dome-ban Csak egyetlen koncert Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Készítette: NeoSoft
Fel