Program


Velencei-tó és a pákozdi ingókövek

Velencei-tó és a pákozdi ingókövek

Egész napos barangolásunk egy igazán különleges helyszínre kalauzol benneteket. Pákozdról Sukoróra indulunk érintve az ingóköveket, melyek 1951 óta védelem alatt állnak, hiszen Magyarországon egyedülálló földfelszíni – ingó - alakzatok. Némelyikük festői, esetenként akár bizarr formációkat alkotnak.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 23. vasárnap, 9:20

Kezdőpontunk a pákozdi Miska huszár, biztos vagyok benne, hogy már láttátok az autópályáról, de hányan jártatok a közvetlen közelében? A 13 méter magas Miska kapcsán megismerkedünk Pákozd történelmével, az 1849-49-es eseményekkel. Majd a már bevált és hagyományos kávészünet után elindulunk túrázni. Érintjük a tündéri kis Bella-tavat Pákozd külterületén, majd jönnek az ingókövek! A különleges formájú gránitkövek kisebb-nagyobb sziklacsoportokat alkotnak, amelyek jellegzetes alakjukat a szél és az esővíz együttes hatásának köszönhetik. A barangolás végén elérjük az elbűvölő és kivételesen szép fekvésű Sukorót. A református templomban nem csak a több mint 200 éves padokat csodáljuk meg, hanem megemlékezünk az 1848 szeptemberében itt tartott haditanácsról is. A pákozdi csatát előkészítő tanácson részt vett többek között Batthyány Lajos miniszterelnök és Móga János altábornagy.

A sukorói református templom nyitvatartási idejében barangolunk, azonban a templom fenntartja magának a jogot a belépés korlátozására, a templom bezárására. Zárt térben maszk viselése kötelező!
Haza Velence vagy Székesfehérvár irányába lehet elindulni távolsági busszal.
Téli túrabakancs/túracipő, túrabot, feltöltött mobiltelefon, elegendő folyadék, ennivaló legyen nálad és persze egy kis kitartás, no meg a jókedv se maradjon otthon. Kamásli.

Egyéb tudnivalók:
A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen. Részvétel saját felelősségre.

Találkozó 8:48-kor Velence vasútállomás vagy Pákozdon 9:20 órakor a Honvéd utcai buszmegállóban.
Budapest Déli pályaudvarról a vonat 8:10 órakor indul Velencére, onnan távolsági busszal lehet elérni Pákozdot.
Térkép (Pákozd, Honvéd utca buszmegálló): https://goo.gl/maps/Vd79sxvTkamcee2T6

Utazás egyénileg.
Gépkocsival érkezők figyelmébe! A gépkocsit Velencén vagy Pákozdon érdemes hagyni, Sukoróról mind a kettő elérhető távolsági busszal.
Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR1Z8xEOty90jQEC_5Kcx-y779X6rHG_5-GmYXgPbNX-sxdY9czeSHsWIRQ

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR16yHIAoOUdCsqvLGQ46sLwXCU6H5uiBbzaQN5PNjmM9A3kwgp6Mrql968

Légy szíves olvasd el!

A túra kb. 12 km, szint fel: 242 m, le: 217 m.

A programváltozás jogát fenntartom!
A barangolást rossz idő esetén is megtartom.
A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.

Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.

 

Ajánlatunk


Kreatív, látványos és élvezetes interaktív kiállítás gyerekeknek és családoknak Budapest szívében, a Király utcában!

Magyar nyelvű vezetés vasárnaponként 13:30-kor indul. Jegyár: 2500 Ft 2022. március 15-étől a felújított Operaház ismét várja az építészet és a kultúra iránt fogékony látogatóit vezetett túrák keretében. Ismerje meg, miként született újjá az opera- és balettjátszás fellegvára, hogyan nyerték vissza eredeti fényüket az épület csodás terei, és milyen korszerű újítások várják az előadásokra érkező közönséget!

A Traviata, illetve Michael Mayer romantikát és dekadenciát elegyítő, látványos produkciója is szerepelt már a Met HD-közvetítéseinek programján, ám az újbóli találkozás lehetőségét korántsem csupán a legnépszerűbb Verdi-opera sokadszorra is lebírhatatlan vonzereje miatt érdemes megragadni.

Ajánló


Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket - Gyönyörű ének, csodálatos dallamok, látványos táncjelenetek egy eredeti magyar operett-mulatságban. Bemutató: 2020.…

Gigászok találkozása! Enrique Iglesias koncert az MVM Dome-ban Csak egyetlen koncert Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Készítette: NeoSoft
Fel