Program


Vienna

Vienna

A Győri Filharmonikus Zenekar hangversenyének dirigense Kollár Imre lesz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 6. péntek, 19:00

Vienna

Műsor:

L. van Beethoven: D-dúr hegedűverseny, op. 61
F. Schubert: VIII. “nagy C-dúr” szimfónia, D944

Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Kollár Imre
Közreműködik: Cosima Soulez-Larivière - hegedű

A Liszt Ferenc-bérlet keretében rendezett hangversenyen elsőként a hegedűirodalom legfontosabb versenyműve, Ludwig van Beethoven 1806 karácsonyán bemutatott D-dúr hegedűversenye csendül fel, mely az úgynevezett „szimfonikus versenymű” gondolatának tökéletes megvalósulása: a kortársak briliáns csillogású, ám talmi értékű virtuóz koncertjei helyett a magasrendű zenei tartalmat állítja a középpontba, melynek kibontásából a hegedű és a zenekar egyforma jelentőséggel veszi ki a részét. A mű szólistája a Menuhin-iskola neveltje, a 2017-es I. Bartók Világverseny és Fesztivál győztese, a 2018-as hannoveri Joachim-verseny harmadik díjasa, Cosima Soulez-Larivière francia-holland hegedűművésznő lesz. Schubert „Nagy C-dúr” szimfóniájának kéziratát tíz évvel a zeneszerző halála után Robert Schumann fedezte fel Bécsben, s ő adta tovább Felix Mendelssohnnak, aki 1839-ben a lipcsei Gewandhaus Zenekar élén dirigálta első teljes előadását. Schumann nem sokkal ezután lelkesült beszámolót írt az általa alapított Neue Zeitschrift für Musik hasábjain a szimfóniáról, méltatva mesteri megformálását és megdöbbentően újszerű vonásait. Értékítéletét máig készséggel fogadjuk el: valóban egyike a szimfonikus repertoár alapműveinek. A Győri Filharmonikus Zenekar hangversenyének dirigense Kollár Imre lesz.

Ajánlatunk


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel