Program


Wagner: A walkür / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Wagner: A walkür / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

A produkciók koncepciója kiforrott - ám a Ring az elmúlt években a konstans elképzelés keretein belül megfiatalodott, részleteiben újjászületett. Állandó a műveket vezénylő Fischer Ádám humanizmussal párosuló maximalista munkamódszere is, de éppen a rá jellemző igényesség az, mely minden évben új részleteket segít felszínre a mű kimeríthetetlen gazdagságából.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 16. péntek, 16:00

Wagner: A walkür

A nibelung gyűrűje tetralógia második estéje a Ring legnépszerűbb darabját tárja a közönség elé: A walkür olyan méltán közkedvelt operaslágerekkel kelt elragadtatást a nézőben-hallgatóban, mint az első felvonásban Siegmund Tavaszi dala, a harmadikban A walkürök lovaglása, valamint Wotan búcsúja és a Tűzvarázs. Rendkívüli erejű a történet sodra, ellenállhatatlanul hatalmába kerít mindannyiunkat a szereplők szenvedélye - és vajon akad-e bárki, akiben ne ébredne részvét a halálra szánt szerelmesek iránt?

A Müpa Wagner-előadásainak egyik legizgalmasabb vonása az állandóság és változás viszonya. A produkciók koncepciója kiforrott - ám a Ring az elmúlt években a konstans elképzelés keretein belül megfiatalodott, részleteiben újjászületett. Állandó a műveket vezénylő Fischer Ádám humanizmussal párosuló maximalista munkamódszere is, de éppen a rá jellemző igényesség az, mely minden évben új részleteket segít felszínre a mű kimeríthetetlen gazdagságából. És persze állandóság és változás izgalmas elegyét kínálják azok a hangsúlyáthelyezések is, amelyeket annak nyomán tapasztalhatunk meg, hogy egy új évben mely szerepekben történik őrségváltás. A mostani produkció Siegmundja Daniel Brenna. Izgalmas élmény lehetőségét rejti magában, hogy a Ring során először A walkürben színre lépő lázadó amazon, Brünnhilde alakítója az egyik estén Allison Oakes, a másikon Catherine Foster - lehetőségünk nyílik összehasonlítani éneklési stílusukat, szerepfelfogásukat. A második felvonás nagy házastársi szópárbajában Wotan méltó partnere lesz Frickaként Schöck Atala.

Művészeti vezető és vezényel: Fischer Ádám

Szereplők:
Siegmund............... Daniel Brenna
Wotan..................... Tomasz Konieczny
Brünnhilde.............. Allison Oakes / Catherine Foster
Fricka..................... Schöck Atala

Közreműködik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


Miért nem jó ötlet egy családi ünnepen beadni szeretteinknek, hogy születendő gyerekünket Hitlerről nevezzük el? Mert lehet, hogy elhiszik. Mert…

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel