Program


XX. Századi keresztény zenekari hangverseny

XX. Századi keresztény zenekari hangverseny

A Magyar Állami Operaház Zenekara 2019 és 2020 nyara között több mint 70 alkalommal ül pódiumon, szólaltat meg önálló, szimfonikus anyagot vagy operát, és emellett mintegy 300 opera- és balettelőadást játszik árokban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 15. péntek, 19:30

A tékozló fiú ismert bibliai példabeszéde megihlette a zenei lázadóit: Claude Debussyt és Benjamin Brittent. Életük kulcskérdéseit megjelenítő darabjaikat mindketten finom, lírai hangzású énekszólamokra és hangszeres kamaraegyüttesre bízták. Debussy fiatalkori Tékozló fiú című kantátájában a szerző – a főszereplőhöz hasonlóan – saját útját keresi, miközben eltékozolja (zenei) örökségét. A Szent és profán táncok Dávid király táncát idézi, noha a mű címe elleplezi, hogy az Debussy hárfaversenye. Britten idősen fordult bibliai témákhoz, amelyekkel élete fájdalmas kérdéseiről vallott jelképesen. Így érthető a Jó szamaritánus példabeszédét megéneklő Misericordium kantáta és A tékozló fiú elégiája.

MŰSOR
Prokofjev: The Prodigal Son (A tékozló fiú) – részletek
-szünet-
Britten: Cantata Misericordium
Debussy: L’enfant prodigue (A tékozló fiú)

Közreműködik: Kolonits Klára, Horváth István, Haja Zsolt

Karmester: Michel Tabachnik

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel