Program


XXII. „JAZZ és a BOR” FESZTIVÁLJA - Babos emlékére - IV. nap
6

XXII. „JAZZ és a BOR” FESZTIVÁLJA - Babos emlékére - IV. nap

A „Jazz és a Bor” fesztiválja – Babos emlékére egyedi színfolt a Balaton déli partján. Balatonboglár Város kiemelt rendezvénye. Nyáron, fesztivál keretek közepette csempésszük a vendégek életébe ezt az igényes műfajt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 16. szombat, 20:00

Nagy Emma Quintet
Nagy Emma – ének, Cseh Péter – gitár, Oláh Krisztián – zongora, Bögöthy Ádám – bőgő, Klausz Ádám – dob

A Nagy Emma Quintet hangzásvilágát a tagok sokszínűsége alakítja. Zenéjük táptalaja a mainstream jazz, alternatív rock és klasszikus zene. Saját szerzeményeik kötött és nyitottabb formákkal játszva kortárs jazz alakot öltenek. A hangzásuk formálásában fontos tényező a kísérletező szellem, a szerzeményekben egyenlő súllyal kapnak helyet kemény groove-ok, szabad improvizációk, dalszerű kortárs kompozíciók és egyéb megoldások. Ez a sokszínűség igyekszik nem öncélú lenni, hanem annak érdekét szolgálni, hogy a színpadon a kamarazenélés minél mélyebb rétegeibe jusson el a zenekar. Olykor hangosan, máskor pedig halkan.

MAO kisformáció - Legendás Albumok, Blue Bitchell
Fekete-Kovács Kornél – trombita, Bacsó Kristóf – szaxofon, Cseke Gábor – zongora, Barcza Horváth József – nagybőgő, Csízi László – dob

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben. A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrá-tól megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz mesterművek hagyományával és garantál friss zenei élményt.

A 14 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.
Kapunyitás 19 órakor, a koncertek 20 órakor kezdődnek.

Info:http://www.helyiertek.hu, helyiertek15@gmail.com, +36-20-9680748
Szervező:“Helyiérték” Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel