Program


XXIX. Gyulai Vár Jazz Fesztivál
3

XXIX. Gyulai Vár Jazz Fesztivál

Fellépnek:
Tomor Barnabás Trió - Jazz Consort - Borbély-Dresh Quartet

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 16. szombat, 20:00

XXIX. Gyulai Vár Jazz Fesztivál
 
Tomor Barnabás Trió
Tagjai:
Tomor Barnabás, Usztics Péter, Szumper Ákos

Tomor Barnabás a neve alatt 2010-ben hozta létre első jazzrock trióját, mellyel megfordultak budapesti és vidéki klubokban. Zenéjére főleg a jazz, a rock, és az afro hatások jellemzőek.

2015-ben szerepeltek az A38 Hajón készült Tomor Barnabás szerzői est koncertfilmben. Az új felállás 2019 elején kezdte el működését Usztics Péter gitárossal és Szumper Ákos dobossal. A trió koncert anyaga 99%-ban Tomor Barnabás szerzeményeiből áll össze. Tomor Barnabás 1993-ban rövid ideig az Erkel Gyula Állami Zeneiskola jazz-basszusgitár szakára járt és még ebben az évben szerezte meg első zenekari tapasztalatait. 1995-től kisebb-nagyobb szünetekkel játszik zenekarokban, és ebben az időben a figyelme még jobban a jazz felé fordult. 2000-től négy évig járt a Pomázi Állami Zeneiskola jazz-baszszusgitár szakára Frey Györgyhöz. 2008-ban alapítja meg saját zenekarát a Bass Loco-t és azóta állandó szereplője a budapesti underground jazz életnek. Egyéb jelenlegi formációk: Kardos Tomor-Molnár Trió, Hendrix Project, Bluestone, Fekete Jenő (blues és szóló projekt).

Usztics Péter Nyírbátorban nőtt fel, ahol 17 évesen autodidakta módon kezdett el gitározni. A Kőbányai Zenei Stúdióban végzett 2019-ben, és ez alatt a 4 év alatt jelent meg a budapesti zenei életben. Jelenleg az LFZE Jazz Tanszek hallgatója. 2018-ban a Jazz in the Park tehetségkutatóján második helyezést értek el a Fekecs Ákos Project-tel. Jelenlegi formációk: Fekecs Ákos Project, Tomor Barnabás Trió.

Szumper Ákos a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskolában, majd később a Kőbányai Zenei Stúdióban végzett. Előző zenekaraiból mindenképpen említésre méltó a Hellfreaks, amivel bejárta szinte egész Európát. Mindemellett színházakban is játszik, valamint session dobosként is hallható különböző műfajokban. Jelenlegi formációk: Besh o droM, Szarka Tamás, Vibe, Tomor Barnabás Trió.

Jazz Consort
Tagjai:
Faragó Miklós – gitár, Cselik Gábor – billentyűk, Hárs Viktor – nagybőgő, basszusgitár, Jeszenszky György – dob

A Jazz Consort egy budapesti székhelyű jazz combo, melyet 1984-ben alapított Faragó Miklós.

Az együttes dallamokban gazdag, örömteli modern mainstream jazz-t játszik. A repertoár főleg saját szerzeményekből áll, ritmusvilága a modern szvingtől kezdve a latin és az ún. nyolcados zenén át a lírikus balladáig terjed. A tagok a magyar jazzélet élvonalába tartoznak, számos fesztivál, lemezfelvétel, koncertkörút áll mögöttük szerte a világban.

Meghívott előadóként a magyar jazz élet két kiválósága lép fel velük: Kovács Linda énekesnő és Zana Zoltán, aki szaxofonon és EWI-n (electronic wind instrument) játszik, ami egy fúvós szintetizátor hangszer.

A zenekar 2020-ban megjelentetett egy albumot Jazz Writ In The Water címmel, melyen a két most meghívott előadón kívül Ávéd János (szaxofon), Balázs Tamás (zongora),  Román Péter (basszusgitár), Serei Dániel és Madai Zsolt (dob) vett részt. A lemez tavaly szeptemberben élőben is megszólalt a Budapest Jazz Clubban.

A koncerten főleg erről és a korábbi albumokról hangzanak el Faragó Miklós szerzeményei, és egy-két jazz sztenderd.

Borbély-Dresch Quartet
Tagok:
Borbély Mihály – szaxofon, tárogató, basszusklarinét, furulya, Dresch Mihály – szaxofon, fuhun, Horváth Balázs – bőgő, Szabó Hunor – dob

A zenekarról írták:

“Azon túl, hogy a Mihályok zenei inspirációs forrásai hasonlóak, s az általuk választott művészi utakban is sok a rokon elem, épp azért tudott létrejönni ez az útkereszteződés, mert viszonyulásuk egyenlő e lemez címével. Az ‘én’ magába kanyarodó bezárkózása helyett, vagyis inkább azt meghaladva a ‘te’ szélesebb univerzumot teremtő kitárulkozását élik meg. A hallgató pedig úgy érzi, amikor a kvartett muzsikál, megszületik a ‘mi’.” (Gramofon, B.B.)

“A formáció a magyar etno-jazz két legnagyobb formátumú fúvósának, Borbély Mihálynak és Dresch Mihálynak közös zenekara, ahol a „két dudás” nem csak, hogy jól megfér egymással, de olyan új minőséget hoz létre, melynél a szokásos formulák, műfaji meghatározások érvényüket vesztik. Közös zenei világuk néhol melankolikus, ugyanakkor határtalan zenei íz és érzelmi gazdagság jellemzi, ugyanúgy jelen vannak benne a jazz elemek, mint a Kárpát-medence népzenéjének motívumai.” (Fidelio, V.D.)

“Ha a lélek a belsõ vagy külsõ hidegségtõl megdermed, ez az album alkalmas a dermedtség feloldására, melegség és a szeretet közvetítésére.” (hifipiac.hu, C.M.)

“Rendkívüli élményt nyújtott e két karakteres szólista közös játéka, s hasonló irányultságuknál csak a két különböző személyiségből fakadó eltéréseknek a zenében való kibontakozása bizonyult izgalmasabbnak. Borbély Mihály rendkívül tiszta soundjával, világos dallamvezetésével, hihetetlen technikai és stílusbeli biztonságával nyűgözte le a közönséget, Dresch Mihályt pedig mintha valamiféle őserő hajtaná, improvizációi lehengerlőek, hol tombolóan nyers, hol megindítóan lágy, és mindig a lét mélyéről szól.” (Jazznoise, B.B.)

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről. Igazi gyöngyszem!

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak. Magyarország több nagyvárosa mellett Vecsésen a Bálint Ágnes Kulturális Központ színpadán is fellépnek.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel