Program


Zsidó Kulturális Fesztivál 2018: Felolvasószínház Rubin Eszter  Bagel című regényéből

Zsidó Kulturális Fesztivál 2018: Felolvasószínház Rubin Eszter Bagel című regényéből

Felolvasószínház Rubin Eszter Bagel című regényéből
Miért nem hívják a zsidókat esthajnalcsillagnak?

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 27. hétfő, 18:00

Rubin Eszter nevét a Barhesz, majd a Bagel című regénye tette ismertté, amelyeknek az volt a különlegességük, hogy nem csak a hagyományos zsidó ételek elkészítésének rejtelmeibe vezették be az olvasót, hanem egy igazi jiddis mame életébe is.

Rubin Eszter ugyanis nem csak kiválóan ír, hanem remekül főz, és imádja, ha a főztjéből esznek. Ő mindenkit szívből etet, s nem csak hagyományos zsidó ételekkel, hanem saját, egyedi kreálmányokkal, amelyekbe belefőzi szívét-lelkét. Így nem csoda, hogy írásai színpadra kívánkoznak.

A fesztivál keretében Bagel című regénye alapján a Terminal Workhouse Társulat tart felolvasószínházi előadást, amelyben közreműködik Gerlits Réka, Kálóczi Orsolya, Géczi Zoltán és Nagy Judit fuvolista, a dramaturg: Tóth Réka Ágnes.

Részlet a műből: „Eszedbe jutott már, miért hívják a zsidókat zsidónak? Elgondolkodtál már ezen a szón? Hogy miért hangzik minden nyelven ilyen rosszul? Jude, jew, észrevetted már, milyen rémes? A legtöbb nyelven milyen durva? (...) Nem lehet véletlen, hogy nem esthajnalcsillagnak hívnak minket. Vagy pillangónak, mézillatnak, hópehelynek. Szándékosan úgy van kitalálva, hogy félelmet keltsen bennünk. Színtiszta név-abúzus! Emiatt egy csomó zsidó imád félni. Meg naponta felháborodni. Életvitelszerűen. Én nem akarok."

Ajánlatunk


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: kesztyűsbáb, pálcás báb

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Készítette: NeoSoft
Fel